44 SHAKEDOWN

 40's Jump Blues & 50's Rhythm & Blues!

44 Shakedown staat garant voor authentieke jaren 40 en 50 Rhythm & Blues en Jump Blues: de energieke rock’n'roll die roadhouses en juke joints op zijn kop zette, lang voordat Elvis met dit soort muziek de wereld veroverde.

 

Deze vijf mannen uit Rotterdam en omstreken wisselen slepende sax-schuivers en dansbare jumpblues af met obscure juweeltjes en eigen werk dat hier niet voor onderdoet.

Verwacht dampende gitaarlicks, scheurende saxen, vette swampblues en New Orleans Jump, met inspiratie van bekende en minder bekende helden als Louis Jordan, Fats Domino, Joe & Jimmy Liggins, Jimmy McCracklin en Louis Prima.

Het eerste album "Atomic Jump" is in 2011 opgenomen in de legendarische IJland Studios in Amsterdam; één van deze tracks werd door het toonaangevende 50's lifestyle magazine Boppin' Around tot 'Crackshot van de Maand' verkozen. Begin 2015 werd het tweede album "Honkers!" uitgebracht.. afgemixt in klassiek mono laat 44 Shakedown hierop een sound horen die rauwer, vetter en meer afwisselender is.


Tijdens de talloze optredens in binnen- en buitenland laat de band duidelijk zien en horen dat hun honkers, jivers, swingers, shufflers en strollers jong en oud aan het dansen krijgen. Dus komt dat zien...en schuif de tafels en stoelen maar alvast opzij voor een opzwepende roadtrip van Chicago naar New Orleans en weer terug!

BOEKINGEN EN INFORMATIE 44 SHAKEDOWN

44 Shakedown Promofoto
44-honkers cd hoes website
44_shakedown_20130127-03 site
sliderShakedownbwme
9e7a9207wb
44 Shakedown Promofoto2